Sportbasisschool Het Startblok Westervoort

We vertellen graag over onze school

Sportbasisschool Het Startblok geeft kinderen van 4 tot 12 jaar de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot zelfstandige, proactieve, kritische en positieve wereldburgers. Wereldburgers die zich de 21e eeuwse vaardigheden eigen maken. Wij bieden kinderen een veilige en uitdagende omgeving waar ze kunnen leren, spelen én sporten.

Samen leren en bewegen geven een goede balans in het lichaam. Kinderen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling door grenzen op te zoeken en te doorbreken. Doorzettingsvermogen wordt hierdoor vergroot. Dit heeft een positieve uitwerking op het leerproces. Dan is ook het leren van andere dingen die misschien wat minder makkelijk gaan, een uitdaging waar een kind zich met plezier voor zal inzetten. Sport en bewegen zit verweven in ons onderwijs en bevordert  het leren van kinderen in de breedste zin van het woord.

Geen kind is hetzelfde, dat beseffen wij ons. Sterker nog: we koesteren verschillen als rijkdom. Bij ons mag je worden wie je bent.

Jij bent jij en ik ben ik

Worden wie je bent

Als organisatie ontwikkelen wij ons elke dag. Samen werken we aan een doorgaande lijn van onderwijs, opvang en opvoeding. Zo leggen we vandaag de basis voor later. Om dat voor elkaar te krijgen, werken we nauw samen  met ouders want  zij kennen hun kind als beste en zijn ondersteunend  in de juiste aanpak van het kind in de school. Ook de peuterspeelzaal en sportverenigingen alsmede de ketenpartners in de zorg zoals de fysiotherapeut, de logopedist, dragen bij aan de juiste ondersteuning van de leerling.

We bieden een uniek dagprogramma. Wij willen graag dat kinderen het bij ons naar hun zin hebben en dat ouders hen iedere ochtend met een vertrouwd gevoel bij ons achter laten.